diumenge, 23 de maig de 2010

Bacallà al Vermouth


Començaré amb una de les receptes més actuals que m'ha ensenyat la meva mare. És molt senzill de fer i el bacallà ens encanta. Queda molt suau de gust i és un plat molt complert! Si l'acompanyeu d'un bon vi blanc, l'acabareu d'arrodonir!! Que aprofiti!!

Ingredients (per 4 persones):

- 4 morros de bacallà grossos
- 1 pebrot vermell gran
- 1 pebrot verd gran
- 1 ceba gran
- 1 pot de tomàquet ratllat natural
- vermouth blanc
- pa ratllat

Elaboració:
- Tallem totes les verdures a troçet petits.
- Posem oli en una paella i sofregim totes les verdures, començant per la ceba, després el pebrot vermell i per últim, el pebrot verd. Ho salem al gust.
- Li afegim un raig de vermouth i el deixem reduir.
- Quan tot estigui ben tou, afegir el tomàquet ratllat natural, i deixar que tot es sofregeixi bé.
* Consell: per treure l'amargor del tomàquet, afegirem una cullereta petita de sucre al tomàquet.
- Mentre posem els morros de bacallà a la safata del forn, pre-escalfar el forn a 180º.
- Posem un rajolí d'oli i un raig de vermouth per sobre del bacallà, i ho posem al forn.
- Deixem que el bacallà es cogui durant 10-15 minuts (depenent del cada forn)
- Quan el bacallà estigui blanquet, hi posem el sofregit per sobre.
- Per sobre el sofregit, posarem el pa ratllat i ho posarem al gratinador fins que quedi daurat.
- Servir molt calent.

1 comentari:

  1. Anda que no habéis comido bien hoy.
    Esta receta la hago fijo me encanta el bacalao y el vermut blanco le debe quedar esplendido.
    Un petonas.

    ResponElimina