dissabte, 8 de gener de 2011

ELS MACARRONS DE LA IAIA CARMETA

Després d'aquests dies de descans, em torno a reincorporar amb la recepta que més ganes tenia de publicar. Son els macarrons de la meva iaia Carmeta...no us podeu imaginar lo bons que eren!! Quan era petita, me'ls menjava freds de la nevera per berenar. La meva iaia en feia una plata enorme i semblava que cuinés per un regiment...es clar, el dia que en feia, tota la familia menjava macarrons.
No són uns macarrons senzills. Son amb pollastre i conill rostit, aixi que primer s'ha de preparar el rostit i després fer els macarrons. Són ideals per aprofitar les sobres del rostit del diumenge, encara que la meva iaia ho feia tot el mateix dia...ja veureu quina currada!!
Que aprofitin!!


Ingredients pel rostit:
- 5 cuixetes de pollastre
- 1/2 conill a trossets
- 2 cebes grans
- 2 tomàquets grans
- 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- oli
- 1 got gran de cognac o vi

Ingredients pels macarrons:
- 100gr de macarrons per persona
- 1 pot de tomàquet triturat natural (encara que la meva iaia ho feia amb tomàquets naturals i els rallava ella mateixa)
- 1 ceba
- Opcional: formatge per gratinar (jo no els he gratinat perque al meu marit no li agrada el formatge)

Elaboració del Rostit:
- Posem tots els ingredients en cru a la cassola.
- Ho reguem amb un bon raig d'oli i amb el cognac o vi (el que tinguem).
- Ho deixem coure a foc lent durant un parell d'hores (mes o menys) fins que quedi bastant enrossit i les verdures estiguin ben tovetes.
- Deixarem arrefredar.
- Quan estigui fred, esmicolarem el pollastre i el conill a troçets ben petits.
- Reservar les verdures i l'oli per després fer el sofregit.

Elaboració dels Macarrons:
- Bullim els macarrons amb una olla ben gran plena d'aigua i sal.
- Els colem i deixem arrefredar.
- Mentrestant fem el sofregit amb la ceba i el tomàquet, i també amb les verdures i l'oli del rostit, que haurem reservat.
- Quan estigui ben fet el tomàquet, afegirem el pollastre i el conill.
- Donarem un parell de voltes i afegirem els macarrons, fins que quedi tot ben cuit.
- Opcional: gratinar els macarrons amb formatge.

2 comentaris:

  1. La veritat es que aquests macarrons tenen una pinta que no vegis!! No m'extranya que no diguis que no son senzills, però amb aquest rostit de conill i pollastre després el gust segur que és excel·lent! Això és com els canelons, com millor fas el rostit més bó és el resultat, però s'ha de tenir paciència :)

    Tu has tingut la sort de tenir una iaia que t'ha fet uns macarrons bons, jo no puc dir que cap de les meves àvies sàpigues cuinar gaire bé :( Una de les dues els feia amb el primer que trobava i a lo bestia i l'altre els comprava de la gallina blanca jajaja Gràcies pèr compartir la teva recepta!

    ResponElimina
  2. Solo de leer la receta me he cansado, pero que conste que me hubiera gustado tener una abuela como la tuya, je,je...

    ResponElimina