dilluns, 13 de juny de 2011

FRICANDO AMB CEPS I ROSSINYOLS

Per fi publico la recepta del fricandó. És un plat que a casa ens encanta i cada cop que la faig, no em vull posar medalles, pero em queda més bona.
Avui estava per xupar-se els dits...per dir-vos que quasi ens hem acabat la barra de pa entre els 3...la nena no parava de sucar, fins que li hem tingut que dir prou.
He buscat aquesta recepta per molts llocs, pero finalment la vaig trobar en un llibre que em van regalar i crec, que és la més acertada i és la que faig sempre.
Espero que la disfruteu!


Ingredients (per 3 persones):
- 500gr de vedella ben tendra
- farina
- 1 picada (jo compro els potets que ja porten tots els ingredients)
- 1 gra d'all
- 2 tomàquets (pelats i tallats a troçets)
- 1 ceba ben grossa
- 2 pastanagues
- 1 got de vi negre o ranci
- 1 grapat de ceps i un grapat de rossinyols

Elaboració:
- A la cassola, fregim la carn amb froça oli, que prèviament haurem salat i enfarinat.
- Reservem a un plat amb paper, perque absorveixi tot l'oli que sobra.
- Fem un bon sofregit amb la ceba, el tomàquet i la pastanaga. S'ha de deixar bastanta estona perque quedi ben sofregit.
- Afegim el got de vi i deixem que es redueixi bé.
- Mentrestant, picarem a una ma de morter, la picada i el gra d'all.
- Ho afegirem al sofregit i ho deixarem un parell de minuts, perque es façi l'all.
- Quan ja estigui tot ben cuit, ho passarem per la batidora, fins que quedi molt finet.
- Ho tornarem a possar a la cassola i hi afegirem 2 gots d'aigua.
- Mentrestant, posarem en aigua tèbia, els bolets en remull.
- Després hi posem la carn i remenem amb cura.
- Si fa falta més aigua, n'afegirem una mica (la carn ha de quedar coberta per la salsa).
- Ho posarem a foc lent durant ben be 45 minuts, mentre la salsa es va espessant.
- S'ha d'anar en compte de que no s'enganxi.
- Quan porti uns 20 minuts al foc, afegirem els bolets que s'han d'escorrer primer.
- Deixem que estigui la carn ben toveta i servirem ben calent.

3 comentaris:

  1. Ahora mismo me pongo a hacer mi primer fricando, y esta receta va a ser mi guía.

    ResponElimina