diumenge, 6 de juny de 2010

MANDONGUILLES AMB PESOLS I CARXOFES


Diumenge passat vem anar a dinar a casa dels meus pares, i la meva mare ens estava esperant amb la cassola de mandonguilles que tant ens agraden. És molt fàcil de fer i es pot menjar com a plat únic. Espero que us agradi!!

INGREDIENTS (per 6 persones):
- 24 mandonguilles (en aquest cas són de pollastres i pavo, pero es poden fer del que es vulgui)
- 250 gr de pésols
- 4 carxofes grans
- 1 ceba gran
- 1 tomàquet
- 2 grans d'all
- una fulla de llorer
- oli
- 1 cullerada de farina
- 1 pot de picada
- mig got de vi blanc
- 2 gots d'aigua

ELABORACIÓ:
- Si es vol, es poden fregir les mandonguilles prèviament. Si es vol una recepta més lleugera, es poden posar després d'haver fet el sofregit.
- Fem el sofregit amb la ceba (que quedi transparent) i el tomàquet.
- Quan ja estigui ben cuit, afegim una cullerada de farina perque espeseixi, i remenem.
- Afegim el vi blanc i deixem reduir.
- Afegir les mandonguilles, l'all i la fulla de llorer, i reguem amb l'aigua fins a cobrir.
- Aboquem els pèsols i les carxofes tallades a quarts.
- Deixem coure fins que tot estigui ben tendre.
- Quan faltin uns 10-15 minuts per acabar de coure, afegir la picada (ha de quedar com si fos pols).
- Remenar be i deixar reposar uns 10 minuts.
- Servirem ben calent.

4 comentaris:

  1. Soy una forofa de los guisantes.
    Esta para mojar pan!
    Saludos

    ResponElimina
  2. Les picades que trobes als supers. Si no pa torrat, ametlles i avellanes torrades, pinyons, i tambe hi pots afegir un gra d'all.

    ResponElimina