dissabte, 19 de juny de 2010

PASTIS DE LLIMONA I ANOUS

La setmana passada va ser la festa de final de curs de l'Escola de la Marina, i em vaig decidir de fer un pa de pessic. La recepta es del pa de pessic de tota la vida (el que fan les iaies), pero hi he afegit les anous, per donar un toc diferent.

Ingredients:
- 2 yogurs de llimona
* Per fer les seguents mides, fem servir un yogur.
- 1 mida i mitja de sucre
- 3 mides de farina
- 1 mida d'oli d'oliva suau
- 4 ous
- 1 sobre de llevat
- Ralladura de llimona
- Sucre avainillat
- Anous pelades

Elaboració:
- Mentre fem tot el proces, precalentar el forn a 200º.
- Separem les yemas de les clares, i montem les clares a punt de neu. Les reservem.
- Barrejem la resta d'ingredients (yemes ous, sucre, farina, oli, llevat). Ha de quedar un crema sense grumolls.
- Afegim les clares i la ralladura de llimona.
- Ho avoquem al motllo (si es de silicona millor, si no, s'ha d'untar amb mantega perque no s'enganxi).
- Afegim les anous previament trencades.
- Baixem el forn a 180º i posem el pastis.
- Deixar fins que estigui daurat (mes o menys son uns 45 minuts).
- Per comprovar que està cuit, punxar amb un ganivet o un punxo, i ha de sortir net.
- Treure'l del forn i deixar refredar. Millor posar-lo a sobre d'una reixeta perque li toqui l'aire per dalt i per baix.
- Abans de servir, espolvorejar el sucre per sobre.
* Consell: no obrir el forn durant el proces de cocció.

4 comentaris:

  1. Tiene muy buena pinta, ahora le daría un bocado.
    Me gusta el nuevo look del blog.
    Saludos y nos vemos pronto

    ResponElimina
  2. Quina idea més bona això d´afegir nous al pa de pessic, segur que a tothom els va encantar!!! petonets

    ResponElimina
  3. Hola Emma! Soc l'Anna del kiwi blau, amiga de la Cèlia. M'ha agradat molt el teu blog, les millors són sempre les receptes casolanes, de mares i àvies, però també és divertit poder anar provant les receptes que trobem a la xarxa o a llibres i revistes. T'aniré seguint, amb la freqüència que em deixi el Marc ;) Felicitats pel blog i ens llegim!!! (he de provar aquest pastís!!!)

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Anna! Si, la idea es aquesta...encara que també m'agrada anar provant altres coses. Felicitats pel Marc i disfruta de cada moment!!
    Ptns

    ResponElimina