Peró l'altre dia en una web de nens http://www.toctoc.cat/ vaig trobar aquesta recepta i em feia il.lusió probar-la i ja que l' HEMC#48 d'aquest mes son les castanyes, he avançat la prova. El resultat ha sigut força bo!!
Ingredients:
- 250 gr de castanyes pelades
- 1/2 litre de llet
- 1 vaina de vainilla
- 100 gr de sucre
- 3 ous
Elaboració:
- Posem a bullir la llet, amb el sucre i la vaina de vainilla (l'hem d'obrir fent un tall longitudinal).
- Per pelar les castanyes, s'hauran de bullir previament durant 10-15 minuts amb un tall lateral.
- Quan ja bulli, hi posem les castanyes pelades i ho deixem a foc lent durant 20-25 minuts, fins que les castanyes estiguin ben toves.
- Treiem la vaina, i triturem la mescla.
- En un bol, batem els 3 ous i despres li afegim la crema de castanyes, sense deixar de remenar.
- Per preparar el caramel, posem el sucre i una mica d'aigua i ho calentem. Sense deixar de remenar, deixem que agafi el color marró del caramel.
- Untem amb mantega el motllo.
- Posem al fons el caramel i avoquem la crema.
- Posem el motllo en una plata amb aigua per cuinar al bany maria, i ho posem al forn a un 150º durant 40-45 minuts. Provar amb una punxa si està cuit abans de treure del forn i deixar refredar.
- 1/2 litre de llet
- 1 vaina de vainilla
- 100 gr de sucre
- 3 ous
Elaboració:
- Posem a bullir la llet, amb el sucre i la vaina de vainilla (l'hem d'obrir fent un tall longitudinal).
- Per pelar les castanyes, s'hauran de bullir previament durant 10-15 minuts amb un tall lateral.
- Quan ja bulli, hi posem les castanyes pelades i ho deixem a foc lent durant 20-25 minuts, fins que les castanyes estiguin ben toves.
- Treiem la vaina, i triturem la mescla.
- En un bol, batem els 3 ous i despres li afegim la crema de castanyes, sense deixar de remenar.
- Per preparar el caramel, posem el sucre i una mica d'aigua i ho calentem. Sense deixar de remenar, deixem que agafi el color marró del caramel.
- Untem amb mantega el motllo.
- Posem al fons el caramel i avoquem la crema.
- Posem el motllo en una plata amb aigua per cuinar al bany maria, i ho posem al forn a un 150º durant 40-45 minuts. Provar amb una punxa si està cuit abans de treure del forn i deixar refredar.
Se ve estupendo.
ResponEliminaSaludos
Que foto tan buena pero seguro que más bueno de sabor.
ResponEliminasaludos
Todos los flanes me gustan, pero este de castaña más.
ResponEliminaUn beso.
Felicitats per aquesta aportació al HEMC!
ResponEliminaJo soc com tu, adoro les castanyes de totes les formes, però en flam no les he tastat mai, l'hauré de fer!
Tengo ganas de hacerlo con unas castañitas que tengo por ahí, espero haberlo comprendido todo para poder hacerlo, se ve muy bueno. Y me encantan los flanes!!
ResponEliminaUn saludo