A casa, els havia fet cada any amb la meva mare, però aquest any m'ha tocat a mi el torn...i suposo que ja per cada any!!
Ingredients (per la massa):
- 1/2 kg de sucre
- 1/2 kg de ametlla rallada
- 1 o 2 patates (no gaire grosses)
Ingredients (per decorar):
- Ametlles senceres crues
- Pinyons
- Coco
- Colacao
- Xocolata
Elaboració de la massa:
- Barrejem tots els ingredients fins que queda una massa.
- Deixem reposar tota la nit.
Decoració dels panellets:
* Pinyons
- Mullar-nos les mans en aigua i fer les boletes.
- Posar les boletes en un bol ple de pinyons, i tenir paciencia de que es vagin enganxant.
- Posem colacao a la massa que volguem fer servir.
- Fem la forma que volguem i posem uns xurrets de xocolata per sobre.
- Barrejem coco rallat amb la massa i fem les boletes (fer-les petites, que hi càpiguen a la boca de cop).
- Espolvorejem una mica de coco per sobre.
- Fem les boles.
- Xafem una ametlla al mig.
* Abans de posar al forn, pintar els panellets amb rovells d'ou (només els de pinyons i els d'ametlla).
* Posar-los al forn durant 5-10 minuts a 180º, que previament haurem calentat.
riquíssim i delicat! mai vaig provar aquests dolços però és el que puc notar des de la fotografia i la preparació! :)
ResponElimina