Ingredients (per 6 persones):
- 250 ml de suc de mandarines
- pell rallada de 2 mandarines
- 1 masa brisa
- 3 ous sencers + 1 rovell
- 125 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 1 cullerada de farina
- llavors de cardamom
- virutes de xocolata per decorar
Elaboració:
- Cobrim el motllo amb la masa brisa. Es punxa amb una forquilla i es posa al forn durant 10 minuts a 180º cobert de papel d'alumini i uns cigrons per sobre, i 5 minuts més destapada.
- Mentrestant en una cassola calentarem una cullereta de cafe de llavors de cardamom amb la pell de la mandarina.
- Afegirem el suc de la mandarina i quan bulli, apagarem el foc i deixar reposar 10 minuts.
- Batem els ous i el rovell amb el sucre, i ho courem al bany maria.
- Ho retirarem just quan començi a espessir i s'afegeix la mantega fosa i la farina.
- Ho batrem una mica i ho deixarem arrefredar.
- Quan estigui fred, ho avocarem al motllo amb la masa previament cuita i ho posarem al forn durant 18 minuts a 200º.
- Ho servirem a temperatura ambient decorat amb les virutes de xocolata.