dilluns, 25 d’abril del 2011

ARRÓS AMB CAMAGROCS

Ara fa dies que estic una mica desconectada...amb aixo de les vacances, m'he relaxat una miqueta i tampoc estic cuinant gaire. A més, he començat la dieta (aquest cop va en sèrio), així que els plats que cuinaré tampoc son gaire el.laborats.
Fa uns dies vaig fer aquest arrós amb camagrocs per acompanyar un fricandó (plublicaré la recepta més endavant), i a nosaltres ens agrada molt. És ideal per acompanyar tot tipus de carns i peixos.
Desitjo que us agradi!



Ingredients:
- 1 grapat d'arrós per persona
- 1 ceba gran
- 1 grapat de camagrocs secs
- 1 pastilla d'avecrem de pollastre

Elaboració:
- Bullim l'arrós en una olla amb aigua i sal, i el deixem al punt que ens agradi a cadascú.
- El colem i arrefredem mentre fem el sofregit.
- Mentre posem en un bol amb aigua templada, els camagrocs secs a remullar.
- En una paella amb força oli, sofregim la ceba fins que quedi transparent.
- Mentre colarem els camagrocs, i els tallarem a troçets petits.
- Afegirem la pastilla d'avecrem i quan s'hagi dissolt, hi afegirem els camagrocs, i els donarem un parell de voltes.
- Quan ja estigui tot cuit, afegirem l'arrós. Donar un parell de voltes perque tot es barregi bé i ja estarà llest per servir.

dimecres, 13 d’abril del 2011

BIZCOCHO LOURDES

Aquest pa de pessic me'l va passar fa un temps una companya de la feina que es diu Lourdes, i d'aquí el nom. La idea es fer servir tot el que tens per casa i fer-lo cadascú al seu gust...així que ja sabeu! És molt senzill i ràpid de fer i ideal per esmorzar/berenar.



Ingredients:
- 1 got de llet
- 2 gots de farina
- 1 got de sucre moreno (també es pot fer amb sucre blanc)
- 1 ou
- 1 sobre de llevat (royal)
- 1 cullerada de sucre avainillat
- xocolata rallada
- llavors d'amapola
- anous trocejades
- un xorret de whiski

Elaboració:
- Barrejes l'ou, amb el sucre i la llet, i després incorpores tamissat la farina amb el llevat.
- Aixo es la base del pa de pessic. Després incorpores la resta d'ingredients, en funció del que tens per casa.
- Ho posem al motllo que haguem triat.
- Ho posem al forn previament calentat, durant 45 minuts a 180º.
- Punxem per comprovar que estigui cuit.
- Ho treiem del forn i ho deixem refredar.

dijous, 7 d’abril del 2011

LLENTIES AMB COSTELLA I SALSITXA

Cada setmana a casa fem llegum com a mínim un dia...a mi m'encanten les llenties i el mau marit cada cop que en faig em diu: "mañana lentejas...si no las quieres las dejas"...

Ingredients (4 persones):

- 1 ceba

- 1 pastanaga

- 2 grans d'all

- 1 tomàquet

- 200 gr costella de porc

- 3 salsitxes de porc

- llenties pardines (6 grapats)

- 1 fulla de llaurer

Elaboració:

- Primer fregim a la cassola la costella i la salsitxa, fins que quedin ben rossetes.

- Després ho apartem.

- Al mateox oli, fem un sofregit amb la ceba tallada a llunes, l'all, la pastanaga i el tomàquet.

- Quan estigui tot ben sofregit, hi posem les llenties en cru i li donem unes voltes.

- Afegim aigua fins que quedi ben cobert.

- Afegim el tall i deixem que arrenqui el bull.

- Baixem el foc una mica, i ho deixem 1 hora fent xup xup, fins que les llenties son cuites. Si fa falta, afegim una mica d'aigua.

diumenge, 3 d’abril del 2011

COCA DE MUSIC FARÇIDA

Com ja sabeu, soc una gran fan del programa "Cuines" de TV3...amb la gran pena de que només el puc veure els divendres i no sempre. Bé, aquest divendres passat vaig enganxar de miracle la recepta i era aquesta coca tan bona i super fàcil de fer...ideal per quan has de portar postres i no te vols complicar la vida...tasteu-la!!



Ingredients:
- 1 massa fresca de pasta de full
- cabell d'angel
- anous
- ametlles crues
- panses
- pinyons
- 1 rovell d'ou

Elaboració:
- Estenem be la massa i la posem a la safata del forn.
- Només a la meitat de la massa, escampem el cabell d'angel (després la tancarem en forma de mitja lluna).
- Punxem la massa amb una forquilla.
- Per sobre escampem tots els fruits secs a troçets petits.
- Tanquem amb l'altre meitat on no hi hem posat res.
- Reseguim tota la vora, assegurant-nos que queda ben tancat.
- Per sobre hi posem els pinyons i els apretem una mica.
- Ho pintem amb el rovell.
- Ho posem al forn al 200º durant 10 minuts (depen de cada forn pero s'ha de treure quan veiem que els pinyons ja estan rossos.
- Deixem refredar i servim.
* Si la colla es de molta gent, es pot fer amb 2 masses, i amb una tapariem l'altre.