dimarts, 27 de desembre del 2011

TRINXAT

Ja ha passat Nadal i Sant Esteve, i com sempre, a casa aprofitem tot el que es pot aprofitar del caldo de nadal.
Aquesta vegada us presento el trinxat que faig amb la col i la patata que hi poso al caldo.
A casa ens encanta!!


Ingredients:
- 1/2 col
- 3 patates
- beicon
- butifarra negra
- 2 grans d'all

Elaboració:
- Saltejem la butifarra i el beicon. Ho retirem.
- Saltejem l'all i retirem.
- Mentrestant xafem en un plat la col i la patata, i quan l'all estigui rosset, el retirem i posem a l'oli el triturat.
- Ho barrejem be i afegim el beicon i la butifarra.
- Ho servirem ben calent.

dijous, 8 de desembre del 2011

EL MEU NOU PROJECTE: EMMA'S BAKERY

Després de molt de temps treballant-hi i dedicant molts esforços a donar forma al meu nou projecte a la cuina, finalment tinc el plaer de presentar-vos el meu nou projecte dolç.
Com que últimament hem dedico principalment als dolços, tant siguin populars i tradicionals, com a la pastisseria Americana que estic descobrint i que m'entussiasma, he creat un blog nou només dedicat al dolç: EMMA'S BAKERY.

Us convido a tots a que hi feu una ullada...encara no hi ha cap entrada, peró en breu, començaré a publicar les cosetes que fins ara he anat fent i tot el que estic aprenent.

Desitjo que us agradi!!

dimarts, 6 de desembre del 2011

ESTOFAT DE VEDELLA AMB ROVELLONS

No tinc perdó...ja ho se!! fa un mes que no publico cap recepte...i no es perque no cuini...al revés. Peró tinc un nou prjecte entre mans que dins de poc us faré saber i m'està portant bastant de temps. A més, he agafat tendinitis i m'ha limitat bastant per escriure a l'ordinador.

Pero bé, aquí teniu la recepta que he fet aquest cap de setmana, que la vaig veure al programa "Cuines" de TV3. La original era amb carn de senglar, pero jo l'he cambiada amb carn de vedella...perque no sabia on anar a comprar el senglar.

Desitjo que us agradi!!


Ingredients

  • 1 kg de vedella
  • 1/4 kg de rovellons (jo els he posat en conserva, pero millor frescos)
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gotet de conyac
  • 1 gotet d’anís
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 1 canó de canyella
  • sal, pebre negre i oli
  • 1 fulla de llorer
  • 4 grans d’alls
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • caldo de pollastre i verdures
  • Per a la picada:
  • ametlles
  • avellanes
  • pa torrat
  • 1 gra d’all
  • julivert
  • un raig de conyac

Elaboració

- A la cassola amb l’oli calent poseu-hi el trossets de vedella salpebrat, els alls i el conyac i sofregiu-ho durant uns 15 minuts a foc mig.
- Quan la carn estigui rossa, afegiu-hi la ceba, els tomàquets, el pebrot i la pastanaga, tot pelat i tallat a trossos, i remeneu-ho bé. 
- Després hi posem el romaní, la farigola, el llorer, la nou moscada i la canyella. Tapem la cassola i ho deixem coure tot junt durant 45 minuts.
- Per últim i afegirem la copeta d’anís, ho remenem i ho cobrim amb el caldo. Ho tornem a tapar i ho deixem coure una hora més a foc baix.
A continuació, retireu la carn de la cassola, poseu les verdures i el suc en un bol, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès, torneu-ho a posar en una cassola neta juntament amb la carn de senglar i els rovellons, i deixeu-ho coure tapat durant 10 minuts més.
- Per fer la picada, posem en un morter les ametlles, les avellanes, el pa torrat, l’all, el julivert picat i el conyac i ho triturem amb la mà de morter.
- Finalment, afegim la picada a la cassola, ho remenemi ho deixem fent xup xup 10 minuts més.

* Servir calent.




dimarts, 1 de novembre del 2011

PASTIS DE XOCOLATA AMB TARONJA

Els dolços són la meva perdició, i la de tots els de casa també. M'he comprat un llibre nou amb molts pastissos que aniré provant.
El primer, com no, havia de ser de xocolata. El vaig portar per l'aniversari de la meva cosineta que feia 15 anys...qui els tornés a tenir!!!



Ingredients per la base:
- 1 taronja ben grossa o 2 petites
- 3 ous
- 300 gr de sucre
- 250ml de oli d'oliva suau (encara que a la recepta posava de girasol, pero jo no el faig servir mai)
- 100 gr de xocolata negra troçejada i fosa
- 25 gr de cacao en pols
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura en pols

Ingredients per la cobertura:
- 200gr de xocolata negra trocejada
- 225ml de nata per montar
- taronja confitada i ensucrada per decorar

Elaboració:
- Punxem la taronja i la bullim en aigua durant mitja hora.
- Després la triturarem, treient abans les pipes, tota sencera, fins que ens quedi un puré i deixem arrefredar.
- Precalentem el forn a 180º i untem amb mantega el motllo rodó.
- Batirem lleugerament els ous, amb el sucre i l'oli.
- Poc a poc, incorporarem el puré de taronja i la xocolata fosa, ja freds.
- Afegirem el cacao, la farina i la llevadura i ho batrem bé amb les barilles.
- Ho posarem al forn uns 45-50 minuts. Ho punxarem per veure si està cuit.
- Ho posarem a sobre d'una reixeta perque es refredi.
- Per preparar la cobertura: posem la xocolata a desfer en un cassó juntament amb la nata i ho farem bullir.
- Remouse fins que estigui homogeni.
- Deixem arrefredar (minim una hora) i ho extendrem per sobre del pastis.
- Ho posarem a la nevera perque cualli i a ultima ho decorarem amb la taronja.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

PUDDING DE POMA I PANSES

No se si ho he dit mai, peró soc una gran fan d'en Karlos Arguiñano. Quan vaig estar de baixa de maternitat per la meva peke, disfrutava poden veure el seu programa dels migdies...peró ara, ja no pot ser. Per sort, hem queden les receptes que publiquen a la revista "Lectures" (uy!! que maruji!!). Sempre les miro perque trobo que son molt senzilles de fer i m'agraden força.
Així que aquest cap de setmana he aprofitat per fer-ne una de dolça. A veure que us sembla.



Ingredients:
- 5 ous sencers
- 3 pomes
- 370 g de llet condensada
- 2 cullerades de farina
- 50 gr de panses
- 25 gr de mantega
- unes gotes de suc de llimona
- 1 copa de rom
- 100 gr de sucre
- 1 culleradeta petita de canyella en pols
- Fulles de menta per decorar

Elaboració:
- Precalentar el forn a 180º.
- Remullem les panses amb el rom durant una bona estona. Després les escorrerem i les passarem per la farina (perque no s'enfonsin).
- Fem el caramel amb el sucre, i unes gotes del suc de llimona i una miqueta d'aigua. Després el posarem al motllo del pudding.
- Pelem les pomes i les tallem a troçets.
- Les saltejem a una paella amb la mantega i la canyella en pols. Les reservem.
- Batre els ous amb la llet condensada, fins que s'integrin.
- Afegim la poma i barrejem.
- Posem la barreja al motllo i afegim les panses.
- Ho posarem al forn a 180º durant 40 minuts.
- Es pot acompanyar d'algun coulis de fruits vermells i d'una mica de menta.

dimecres, 12 d’octubre del 2011

ARROS BULLIT AMB CLOÏSES I GAMBETES

Aquesta recepta no té res d'especial i segur que més d'un de vosaltres la fa. És una recepta de casa del meu marit, que jo no l'havia fet mai, pero que un cop la vaig provar, quasi un cop per setmana cau segur. És un sopar ideal per petits i grans.
A més, quan comença a venir la fresqueta, ve molt de gust un platet calentó, així que espero que us agradi.



Ingredients:
- les espines de qualsevol peix que us hagi sobrat (jo hi poso les espines del lluç o si ting algo de rap també)
- arrós (1 grapat per persona)
- 1 grapat de gamebetes per persones (poden ser de les congelades que venen pelades o de les crues)
- 1 grapat de cloïses no gaire grans
- aigua

Elaboració:
- Posem l'aigua a bullir amb una mica de sal.
- Hi afegim les espines de peix i ho deixarem bullir una estona.
- Quan el peix estigui fet, el retirarem i a la mateixa aigua, hi posarem l'arrós.
- L'arrós s'ha de deixar bullir uns 10 minuts.
- A última hora, hi afegirem les gambetes i les cloïses.
- Ho deixarem reposar fins abans de servir ben calent.

dijous, 29 de setembre del 2011

OSONATECA.COM

Bé, després d'una quants mesos desconectada de tot, hem torno a reincorporar. Tinc unes quantes receptes preparades per publicar, i que ho aniré fent a poc a poc.

Avui he tingut una grata sorpresa quan m'he trobat un mail a la meva inbox de una proposta de col.laboració amb Osonateca.com "un cercador de bars i restaurants de la comarca d'Osona que a més té una part d'agenda cultural i d'activitats diverses, que vol lligar amb la promoció dels restaurants i bars, així com també un apartat de receptes de cuina" com ells bé m'han explicat.
Els vull agraïr per aquest canal que hagin pensat en mi, igual que ho han fet amb molts de vosaltres. Espero que els agradi el que hi trobaran!!

Be, posem-nos mans a l'obra i a preparar receptes!!!!