dissabte, 29 de maig del 2010

El Tiramisú de la Valentina


Aquesta recepta no és de cap de les meves àvies, ni de la meva mare. Me la va passar una amiga Italiana, que el seu pare es pastisser. Així que la recepta és original d’Itàlia.
Dilluns passat ens vem reunir amb la meva amiga Olga (Blog: El perfume de mi cocina) i la vem preparar juntes. Ens en va sortir tanta que vem decidir fer una presentació maca pels nostres blogs. Ella ja la té penjada…aixi que avui ho faig jo. Buon Appetito!!

Ingredients (6-8 persones):
- Cacao en pols
- 1 got de Café
- 500gr de Mascarpone
- 6 ous mitjans
- 120gr de sucre
- 400 gr de “Bizcochos de Soletilla” (es que no se com es diuen en català

Elaboració:
- Preparar el café i deixar refredar.
- Preparar la crema del tiramisú:
• Barrejem la yema dels ous ambm la meitat del sucre fins obtindre una crema suau i clara.
• Barrejar el mascarpone amb una batedora o una cullera de fusta fins obtenir una crema sense grumolls.
• Montar les clares a punt de neu amb la meitat del sucre que ens ha quedat.
• Barrejar les dues coses molt a poc a poc find tenir la mescla.
- Montatje del tiramisú:
• Suquem els “bizcochos” (un per un) en el café, i els anem posant un al costat de l’altre a la safata (millor que sigui cuadrada).
Consell: no empapar els “bizcochos”. La idea es que quedin una mica cruixents.
• Després hi posem una capa de crema de tiramisú.
• Repetim l’acció fins arribar a dalt de tot de la safata. L’ultima capa ha de ser de crema.
• Deixar reposar 1 nit com a mínim. Quantes més hores estigui a la nevera, més compacte estarà.
- En el moment de servir-lo, espolvorejar el cacao per sobre amb l’ajuda d’un colador petit.

2 comentaris: