Els dolços són la meva perdició, i la de tots els de casa també. M'he comprat un llibre nou amb molts pastissos que aniré provant.
El primer, com no, havia de ser de xocolata. El vaig portar per l'aniversari de la meva cosineta que feia 15 anys...qui els tornés a tenir!!!
Ingredients per la base:
- 1 taronja ben grossa o 2 petites
- 3 ous
- 300 gr de sucre
- 250ml de oli d'oliva suau (encara que a la recepta posava de girasol, pero jo no el faig servir mai)
- 100 gr de xocolata negra troçejada i fosa
- 25 gr de cacao en pols
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de llevadura en pols
Ingredients per la cobertura:
- 200gr de xocolata negra trocejada
- 225ml de nata per montar
- taronja confitada i ensucrada per decorar
Elaboració:
- Punxem la taronja i la bullim en aigua durant mitja hora.
- Després la triturarem, treient abans les pipes, tota sencera, fins que ens quedi un puré i deixem arrefredar.
- Precalentem el forn a 180º i untem amb mantega el motllo rodó.
- Batirem lleugerament els ous, amb el sucre i l'oli.
- Poc a poc, incorporarem el puré de taronja i la xocolata fosa, ja freds.
- Afegirem el cacao, la farina i la llevadura i ho batrem bé amb les barilles.
- Ho posarem al forn uns 45-50 minuts. Ho punxarem per veure si està cuit.
- Ho posarem a sobre d'una reixeta perque es refredi.
- Per preparar la cobertura: posem la xocolata a desfer en un cassó juntament amb la nata i ho farem bullir.
- Remouse fins que estigui homogeni.
- Deixem arrefredar (minim una hora) i ho extendrem per sobre del pastis.
- Ho posarem a la nevera perque cualli i a ultima ho decorarem amb la taronja.
Aquest, té l'èxit assegurat! Ara m'hi enganxaria de seguida
ResponEliminaHe tenido la suerte de probarlo y puedo asegurar que estaba de muerte. Estaba deseando que lo publicaras para tener esta receta.
ResponEliminaCuando quieras seguimos haciendo de conejillos de indias, je, je
Saludos guapa
Excel·lent recepta. M'encanta aquest pastís. I si, a sobre, la taronja és amarga, està per morir-se.
ResponEliminaSalut!
Aix quina pinta... m'encanta la combiinació xocolata amarga i taronja. No te'n queda un bocinet per mi?
ResponEliminaquina combinació més bona!!
ResponElimina¡Qué pinta más tremenda! Quién pudiera meterse en la pantalla del ordenador, jejeje.
ResponEliminaBesos,
Es genial esta receta, para los golosos, para los que le gusta el chocolate, en fin, que se me hace la boca agua, y quiero probar de hacerla. un saludo.
ResponEliminaJo el vaig fer la setmana passada.
ResponEliminaPer anar més depressa vaig comprar un pot confitura de taronja amarga i va sortir bonissim.
Per ls cobertura, no em va caldre la nata. Bonissim.
He tornat a entrat a la web peer tornar-lo a fer.
Aquesg cop el tallare a trossets i desps el banyare amb la xocolata. Aixi en fare racions individials per endolcir el mig mati a la feina.
Moltes gracies a tots pels vostres comentaris!! Anonim, prenc nota. Petons
ResponEliminaEsta molt ben explicat però soc "novata": la taronja s'ha de triturar sencera amb pela i tot? Moktes gracies!!
ResponElimina