dilluns, 25 d’octubre del 2010

PEUS DE PORC AMB LLANEGUES

Per fi aconsegueixo publicar una recepta de les meves àvies. Aquesta es de la iaia Nuri. El dia de l'aniversari del meu pare, la meva mare ens va deleitar a tots amb aquest peus de porc que estan deliciosos i a més, et passes una bona estona xupant els dits...ummm!!!

Ingredients (4 persones):
- LLanegues
- Peus de porc (2 sencers partits per la meitat)
- Mongetes cuites
- 2 Cebes
- Alls
-1 Picada
- 1 Tomàquet
- Llaurer
- 1 branqueta d'api
- Brou de pollastre

Elaboració:
- Bullir els peus de porc durant 2 hores amb una ceba, una fulla de llaurer i una branqueta d'api i deixar-los refredar.
- En una cassola, fem un bon sofregit de ceba.
- Mentre, a la ma de morter fem la picada (jo ja la compro al super) amb 4 o 5 grans d'all i sal. Picar-ho tot junt fins que quedi molt desfet.
- Escalibem un tomàquet per treure-li la pell. I l'afegirem a la picada.
- Afegim una mica d'aigua a la picada i un polsim de farina per espessir i remenar.
- Barrejem tot be i ho afegim al sofregit de ceba.
- Afegim sal i deixem que faci xup xup uns 5 minuts.
- Afegim 1 got de brou de pollastre i deixem que torni a bullir 5 minuts més.
- Afegim les llanegues i courem durant 5-10 minuts.
- Afegim les mongetes i els peus de porc.
- Ho deixerem coure tot junt 10-15 minuts mes a foc lent.
- Si falta caldo, afegir-ne una mica.
- Servir ben calent.

1 comentari: