dilluns, 6 de juny del 2011

EMPANADA DE VERDURETES, TONYINA I OU DUR

Aquest diumenge teniem que anar d'excursió amb la colla d'amics i haviem decidit de fer picnic. Però el tems ens va jugar una mala passada i no vem poder fer l'excursió.
Ho vem solucionar dinant tots junts amb totes les coses que haviem preparat pel picnic, i jo m'havia decidit per una empanada, que em va passar la recepta la meva cunyada.



Ingredients:
- 2 mases de pasta de full fresques (del Mercadona)
- Verduretes: ceba, carbassó, pebrot verd, pebrot vermell i tomàquet triturat
- 2 llaunes de tonyina
- 2 ous durs
- 1 ou

Elaboració:
- Primer preparem les verduretes, tallant-les molt petites, per poder fer el sofregit. Han de quedar ben tovetes.
- Les deixarem arrefredar.
- Esmicolem les 2 llaunes de tonyina.
- Mentrestant, bullim durant 10 minuts els dos ous i els deixem arrefredar.
- Estirem una de les 2 masses sobre la plata del forn, i li tallem les vores per poder decorar despres.
- Punxem la massa amb una forquilla perque no puji.
- Despres estirem l'altre massa, li tallem les vores per decorar i també la punxem.
- Disposem tot el relleno: primer les verdures, després la tonyina i per últim l'ou dur esmicolat.
- Ho tapem amb l'altre massa, i ho segellem be pels costats.
- Despres ho decorem amb les vores que ens han sobrat.
- Amb un pinzell, ho pintem amb l'ou.
- Ho posem al forn a 180º fins que estigui ben rosseta.
- Ho servirem a temperatura ambient.

5 comentaris:

  1. Un pícnic d'interior jejeje!! Amb aquesta empanada tan bona no deuria ser cap suplici!!!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Es igual donde la hubiésemos comido, estaba buenísima!!!
    Saludos guapa y un besazo

    ResponElimina
  3. Hola Emma, sòc l'Albert (lacuinadesempre.blogspot.com). Et felicito per les ganes que li poses al bloc i la cuina.
    Si la divulgació dels meus coneixements t'ha servit per alguna cosa....el bloc ja ha fet la seva feina....per tant, gràcies per ser seguidora !!!
    Ànims !!!

    ResponElimina
  4. Ha d'estar boníssima. Gràcies per compartir la recepta

    ResponElimina
  5. Hola Emma, aquesta empanada te molt bona pinta i a més ens admet molta varietat d'indredients. Haure de probar de fer-ne alguna.
    petons i gracies per la teva visita.

    ResponElimina