dilluns, 22 de novembre del 2010

ARROS XINÉS A LES 3 DELICIES

Ma mare em va ensenyar aquesta recepta. A casa sempre ens ha agradat molt el menjar xinès, i ma mare va fer la seva variant...a nosaltres ens encanta!! S'asembla molt al dels restaurants, i porta tots els components...és ideal com a acompanyament o com a primer plat.
Que vagi de gust!!

Ingredients (per 4 persones):
- Arros llarg o deshidratat (4 taçetes de café)
- 300 gr de pèsols
- 200 gr de gambetes pelades
- 2 ous
- 1 ceba
- 75 gr pernil dolç
- 1 pastilla d'avecrem de pollastre



Elaboració:
- Primer de tot, bullim l'arrós, per poder anar fent les altres coses.
- Mentrestant bullim els pèsols i les gambetes per separat. Quan estiguin al punt colar-ho i deixar-ho refredar.
- Tallem el pernil dolç a troçets petits.
- Amb els dos ous, fem una truita. Un cop feta, la tallem a troçets petits.
- Amb la ceba, fem el sofregit a la paella. I quan estigui la ceba transparent, i afegim la pastilla d'avecrem i deixem que es desfaci bé.
- Quan estigui ben fet el sofregit, avocarem l'arrós, i barrejarem bé.
- Després anar afegint la resta d'ingredients.
- Deixar coure un parell de minuts tot junt i servir ben calent.

dimecres, 17 de novembre del 2010

TORRE DE TOMÀQUET, FORMATGE I ALVOCAT

Fa uns dies vem anar a dinar a casa dels nostres amics, l'Eva i l'Albert.
L'Albert que és un manetes, ens va presentar aquest entrant que estava boníssim!! La combinació de gustos és excel.lent i la presentació ja no diem. Els vaig prometre que publicaria la recepta perque em va encantar la idea, i he de dir, que ja l'he feta un parell de vegades.
Felicitats pel cuiner!!


Ingredients (4 persones):
- 4 tomàquets verds grossos
- 1 tarrina grossa de formatge fresc
- 1 parell d'alvocats
- olivada
- oli d'oliva

Elaboració:
- Tallem els tomàquets, el formatge i els alvocats (s'han de pelar primer) a làmines, tot lo fines que es pugui.
- Procedim a montar les torres.
- Barrejem la olivada amb una mica d'oli d'oliva i presentem.

diumenge, 14 de novembre del 2010

PIZZA CASOLANA

Dissabte per la nit...toca pizza. La Marina es planta i el devantal i em diu: Mama, avui pizza? I quin remei...ens hem de posar a fer una pizza, encara que després a ella no li agrada i no la vol ni tastar. Pero si veiessiu com disfruta ajudant...és un trasto!
El resultat no és gaire bó, pero volia ensenyar com disfruta la meva peque a la cuina.





Ingredients:
- 1 base de pizza fresca (jo la compro al Mercadona)
- tomàquet fregit
- orenga
- pernil dolç
- pebrot vermell escalibat
- cors de carxofa en conserva
- formatge (el que mes ens agradi, en aquest cas, "tranxetes")


Elaboració:
- Posem la base de la pizza a la safata del forn.
- Posem el tomàquet i espolvorejem l'orenga per sobre.
- Disposem els ingredients al gust.
- Tapem amb formatge (com que al meu marit no li agrada el formatge, fem la meitat amb formatge i l'altre meitat sense).
- Posem al forn durant 10-15 minuts a 200º.

dissabte, 6 de novembre del 2010

HEMC #48 - FLAM DE CASTANYES


hemc #48 - castañas

Aquest mes els de HEMC dediquen el mes a les castanyes...m'encanten crues, cuites, al pastissos o també en salat.
Peró l'altre dia en una web de nens http://www.toctoc.cat/ vaig trobar aquesta recepta i em feia il.lusió probar-la i ja que l' HEMC#48 d'aquest mes son les castanyes, he avançat la prova. El resultat ha sigut força bo!!


Ingredients:
- 250 gr de castanyes pelades
- 1/2 litre de llet
- 1 vaina de vainilla
- 100 gr de sucre
- 3 ous

Elaboració:
- Posem a bullir la llet, amb el sucre i la vaina de vainilla (l'hem d'obrir fent un tall longitudinal).
- Per pelar les castanyes, s'hauran de bullir previament durant 10-15 minuts amb un tall lateral.
- Quan ja bulli, hi posem les castanyes pelades i ho deixem a foc lent durant 20-25 minuts, fins que les castanyes estiguin ben toves.
- Treiem la vaina, i triturem la mescla.
- En un bol, batem els 3 ous i despres li afegim la crema de castanyes, sense deixar de remenar.
- Per preparar el caramel, posem el sucre i una mica d'aigua i ho calentem. Sense deixar de remenar, deixem que agafi el color marró del caramel.
- Untem amb mantega el motllo.
- Posem al fons el caramel i avoquem la crema.
- Posem el motllo en una plata amb aigua per cuinar al bany maria, i ho posem al forn a un 150º durant 40-45 minuts. Provar amb una punxa si està cuit abans de treure del forn i deixar refredar.

dimarts, 2 de novembre del 2010

LA CASTANYADA - PANELLETS

Com marca la tradició, aquest any hem fet panellets. Pero aquest any he tingut una ajudanta...el meu bitxet.
A casa, els havia fet cada any amb la meva mare, però aquest any m'ha tocat a mi el torn...i suposo que ja per cada any!!



Ingredients (per la massa):
- 1/2 kg de sucre
- 1/2 kg de ametlla rallada
- 1 o 2 patates (no gaire grosses)

Ingredients (per decorar):
- Ametlles senceres crues
- Pinyons
- Coco
- Colacao
- Xocolata

Elaboració de la massa:
- Barrejem tots els ingredients fins que queda una massa.
- Deixem reposar tota la nit.

Decoració dels panellets:

* Pinyons
  • Mullar-nos les mans en aigua i fer les boletes.
  • Posar les boletes en un bol ple de pinyons, i tenir paciencia de que es vagin enganxant.
* Xocolata
  • Posem colacao a la massa que volguem fer servir.
  • Fem la forma que volguem i posem uns xurrets de xocolata per sobre.
* Coco
  • Barrejem coco rallat amb la massa i fem les boletes (fer-les petites, que hi càpiguen a la boca de cop).
  • Espolvorejem una mica de coco per sobre.
* Ametlles
  • Fem les boles.
  • Xafem una ametlla al mig.

* Abans de posar al forn, pintar els panellets amb rovells d'ou (només els de pinyons i els d'ametlla).
* Posar-los al forn durant 5-10 minuts a 180º, que previament haurem calentat.

dilluns, 25 d’octubre del 2010

PEUS DE PORC AMB LLANEGUES

Per fi aconsegueixo publicar una recepta de les meves àvies. Aquesta es de la iaia Nuri. El dia de l'aniversari del meu pare, la meva mare ens va deleitar a tots amb aquest peus de porc que estan deliciosos i a més, et passes una bona estona xupant els dits...ummm!!!

Ingredients (4 persones):
- LLanegues
- Peus de porc (2 sencers partits per la meitat)
- Mongetes cuites
- 2 Cebes
- Alls
-1 Picada
- 1 Tomàquet
- Llaurer
- 1 branqueta d'api
- Brou de pollastre

Elaboració:
- Bullir els peus de porc durant 2 hores amb una ceba, una fulla de llaurer i una branqueta d'api i deixar-los refredar.
- En una cassola, fem un bon sofregit de ceba.
- Mentre, a la ma de morter fem la picada (jo ja la compro al super) amb 4 o 5 grans d'all i sal. Picar-ho tot junt fins que quedi molt desfet.
- Escalibem un tomàquet per treure-li la pell. I l'afegirem a la picada.
- Afegim una mica d'aigua a la picada i un polsim de farina per espessir i remenar.
- Barrejem tot be i ho afegim al sofregit de ceba.
- Afegim sal i deixem que faci xup xup uns 5 minuts.
- Afegim 1 got de brou de pollastre i deixem que torni a bullir 5 minuts més.
- Afegim les llanegues i courem durant 5-10 minuts.
- Afegim les mongetes i els peus de porc.
- Ho deixerem coure tot junt 10-15 minuts mes a foc lent.
- Si falta caldo, afegir-ne una mica.
- Servir ben calent.

divendres, 22 d’octubre del 2010

PASTÍS DE FORMATGE MASCARPONE

La setmana passada va ser l'aniversari de l'avi Josep. Aixi que l'avia em va encomanar el pastís. Com que en volia fer un de diferent a tots els que he fet fins ara, m'he decidit per aquest pastis de formatge mascarpone, que tant ens agrada.
Moltes felicitats avi!!!

Ingredients:
- 2 tarrines de formatge mascarpone de 250 gr. c/u
- 250 gr. nata sense montar
- 3 ous
- 1 yogur de llimona
- 150 gr. de sucre
- 3 cullerades soperes de farina
- ralladura de 1 llimona
- 90 gr. de mantega
- 1 paquet de galetes (200 gr.)
- Per decorar: melmelada d'aranyons (al gust)


Elaboració:
- En primer lloc, molem les galetes fins que quedi una farina. Les barrejem amb la mantega fosa.
- Amb aquesta pasat, forrarem el fons del motllo desmontable de 35 cm de diàmetre. I deixarem que es solidifiqui a la nevera.
- Mentre farem la barreja. Posarem en un bol gran el formatge, la nata, el sucre, els ous sencers, el yogur, la farina i la ralladura de la llimona.
- Ho batem tot amb la batidora fins que quedi molt cremós (com unes natilles).
- Ho posarem sobre la base de galetes i ho posarem al forn durant aproximadament 40 min a 170-180º (depenent de cada forn).
- Retirar del forn quan la part superior estigui dauradeta.
- Deixar refredar i acompanyar, si es vol, d'alguna mermelada. Jo en aquest cas l'he acompanyat de mermelada d'aranyons.