dissabte, 3 de juliol del 2010

FIDEUÀ

La setmana passada vem celebrar l'aniversari de les meves nevodes, que van fer 18 anys...FELICITATS!!!
I com que erem tanta gent (28 per ser més exactes) vem fer una super fideuà. Aqui teniu la mostra! Va quedar molt bona...bé, que haig de dir!!!La recepta però la fare per menys gent. Espero que us agradi.

Ingredients (per 6 persones):- 1 ceba gran
- 1 pebrot vermell gran
- 2 o 3 grans d'all (al gust)
- 1 pot de tomàquet natural triturat de 1/2 kg
- 100 gr de fideus del nº1 per persona (jo sempre compro 1/2kg més per qui vulgui repetir)
- 2 gambes per persona
- 1 sèpia ben gran (o 2 de petites)
- 1/2 kg de musclos
- Caldo de peix

Elaboració:
- Posem els musclos a bullir a una olla amb aigua. Només que arranqui el bull l'aigua.
- Primer fregim tot el peix (primer les gambes i després la sèpia). Ho retirem.
- Amb l'oli de fregir el peix, fregirem els fideus. Han de quedar torradets, pel que trigarem una bona estona. Retirem.
- Fem el sofregit (la ceba, el pebrot i l'all). Quan estigui ben fet, afegir el tomàquet.
- Afegirem una cullerada de sucre al tomàquet per treure l'amargor, i també ho salarem al gust.
- Quan ja estigui tot ben cuit, afegim els fideus i els barrejem bé amb el sofregit.
- Afegir el caldo de peix (que prèviament s'ha de calentar) i el caldo dels musclos.
- Només posar aigua per cobrir just els fideus i apujem el foc. Ha d'estar ben fort perque arranqui el bull.
- Afegim tot el peix i ho deixem 2 o 3 minuts bullint i ho parem.
- Ho taparem amb un drap i el mateix fideu absorvirà l'aigua.
- No s'ha de remoure.
- Quan els fideus s'hagin aixecat, vol dir que està llesta per servir.

3 comentaris:

  1. Nena, quina superfideuà!!!
    Que xul·la us va quedar i si estava boníssima, que més podeu desitjar!
    Felicita a les 18anyeres.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Vaig suar la "gota gorda"!! feia una calor...pero el resultat va ser bonissim!! Moltes gràcies

    ResponElimina
  3. Molt contenta de puguer llegir com hi coine-ho, am Dona seguratat,ah! el que ba molt bè son els details,gracies I quantitats

    ResponElimina