dimarts, 15 de febrer del 2011

MINI PIZZES

Aquest mes, al blog Xocolata desfeta de la Marina, el 15 està dedicat a les pizzes, així que m'he decidit a participar-hi per primera vegada.

Com ja us he explicat alguna altre vegada, a casa ens encanta la pizza...per alguns hem de fer algunes variacions, treient el formatge...però tot s'ha de dir, que també estan ben bones!
Divendres al vespre vem fer mini pizzes individuals de 3 tipus: de 3 formatges, d'anxoves i tonyina i de xampinyons amb bacó...no sabria dir quina estava més bona de totes 3!!


Ingredients:
- Massa fresca superfina (jo compro la Buitoni)
- Tomàquet fregit
- Orenga
- Formatge Havarti
- 3 formatges diferents (els que més us agradin). En aquest cas, emmental, gouda i blau.
- una llauna d'anxoves
- una llauna de tonyina
- xampinyons frecos
- bacó tallat

Elaboració:
- Estirem la massa a sobre la safata del forn i fem les rodones amb algun estri que talli.
- Posem el tomaquet fregit a sobre, l'orenga i després anirem disposant els ingredients com es vulgui.

I aquí teniu el resultat individual


* 3 formatges


* Anxoves i tonyina



* Xampinyons i bacó


divendres, 11 de febrer del 2011

SUSHI FÀCIL



Ingredients:
- Llesques de pa de motllo sense crosta (tenir en compte, que de cada rotllo, surten uns 6 sushis).
- Salmó fumat
- Sucedani de caviar
- Mayonesa
- Alvocat

Elaboració:
- Posem les llesques de pà a sobre el marbre i les aixefem amb un corró.
- Untem les llesques amb mayonesa, pero només perque el pa quedi untat (no ha de sobrar mayonesa).
- Posem el salmó fumat per sobre. Deixarem uns quants centimetres pel cantó que es vol tancar, perque al enrotllar, el salmó es mou.
- En uns hi posarem caviar i ens uns altres el alvocat a tires.
- Després s'han d'enrollar.
- Finalment s'han de tapar amb un paper film i tancarlos com si fossin caramels.
- Posar-los a la nevera durant 3 hores (es pot preparar d'un dia per l'altre i estan més bons).
- S'ha d'esperar fins un moment abans de menjar per servir-los, perque si no el pa s'assecaria.
- Quan es vulguin servir: amb un ganivet que talli bé, tallar rodanxes de uns 2-3 cm i disposar-los a la safata de presentació.

dimecres, 9 de febrer del 2011

PIRULETES D'EMMENTAL I PARMESÀ



Ingredients:
- 1 bossa d'emmental ratllat
- 1 bossa de parmesà ratllat
- pals de pintxos
- llavors de sèsam i d'amapola


Elaboració:
- Mentre fem la preparació, escalfem el forn a 200º.
- En una safata de forn, prèviament tapada amb un paper , posem uns grapadets d'emmental, procurant que quedin capiculats.
- Després posem un palet al mig del formatge i per sobre, posem una mica de parmesà.
- Decorem per sobre amb les llavors de sèsam i d'amapola.
- Ho posem al forn durant 10-12 minuts, fins que es vegi cruixent (no desfet).
- Ho deixem refredar i ho presentem al gust.

dimarts, 1 de febrer del 2011

IDEES PER UN PICA PICA VARIAT

Aquest dissabte passat vem celebrar el cumple del meu maridet...ja en son 43!!! I per aixo vem invitar a la colla a sopar. Em vaig decidir per preparar un pica pica variat, desde embotits amb pa amb tomàquet, truita de patates i algunes "paridetes" que vaig decidir preparar. Aquí us poso la llista de "paridetes" que aniré publicant a poc a poc:

Piruletes d'emmental i parmesà
Sushi fàcil
Magdalenes de tomàquet i alfàbrega
Mossegadetes de frankfurt
Mossegadetes de brie amb codonyat
Galetes de tonyina

Tot va tenir molt d'èxit...la foto de tota la taula a continuació, més el variat de "paridetes".

dilluns, 17 de gener del 2011

PASTIS DE MANDARINES AL CARDAMOM

Aquesta recepta me l'ha va passar el meu cunyat Jordi d'una revista. Com que és temporada de mandarines i a casa ens encanten, donçs m'he decidit a provar-la. Quan te'l menges, sembla que t'estiguis menjant una mandarina directament...boníssim!


Ingredients (per 6 persones):
- 250 ml de suc de mandarines
- pell rallada de 2 mandarines
- 1 masa brisa
- 3 ous sencers + 1 rovell
- 125 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 1 cullerada de farina
- llavors de cardamom
- virutes de xocolata per decorar


Elaboració:
- Cobrim el motllo amb la masa brisa. Es punxa amb una forquilla i es posa al forn durant 10 minuts a 180º cobert de papel d'alumini i uns cigrons per sobre, i 5 minuts més destapada.
- Mentrestant en una cassola calentarem una cullereta de cafe de llavors de cardamom amb la pell de la mandarina.
- Afegirem el suc de la mandarina i quan bulli, apagarem el foc i deixar reposar 10 minuts.
- Batem els ous i el rovell amb el sucre, i ho courem al bany maria.
- Ho retirarem just quan començi a espessir i s'afegeix la mantega fosa i la farina.
- Ho batrem una mica i ho deixarem arrefredar.
- Quan estigui fred, ho avocarem al motllo amb la masa previament cuita i ho posarem al forn durant 18 minuts a 200º.
- Ho servirem a temperatura ambient decorat amb les virutes de xocolata.

dissabte, 8 de gener del 2011

ELS MACARRONS DE LA IAIA CARMETA

Després d'aquests dies de descans, em torno a reincorporar amb la recepta que més ganes tenia de publicar. Son els macarrons de la meva iaia Carmeta...no us podeu imaginar lo bons que eren!! Quan era petita, me'ls menjava freds de la nevera per berenar. La meva iaia en feia una plata enorme i semblava que cuinés per un regiment...es clar, el dia que en feia, tota la familia menjava macarrons.
No són uns macarrons senzills. Son amb pollastre i conill rostit, aixi que primer s'ha de preparar el rostit i després fer els macarrons. Són ideals per aprofitar les sobres del rostit del diumenge, encara que la meva iaia ho feia tot el mateix dia...ja veureu quina currada!!
Que aprofitin!!


Ingredients pel rostit:
- 5 cuixetes de pollastre
- 1/2 conill a trossets
- 2 cebes grans
- 2 tomàquets grans
- 3 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- oli
- 1 got gran de cognac o vi

Ingredients pels macarrons:
- 100gr de macarrons per persona
- 1 pot de tomàquet triturat natural (encara que la meva iaia ho feia amb tomàquets naturals i els rallava ella mateixa)
- 1 ceba
- Opcional: formatge per gratinar (jo no els he gratinat perque al meu marit no li agrada el formatge)

Elaboració del Rostit:
- Posem tots els ingredients en cru a la cassola.
- Ho reguem amb un bon raig d'oli i amb el cognac o vi (el que tinguem).
- Ho deixem coure a foc lent durant un parell d'hores (mes o menys) fins que quedi bastant enrossit i les verdures estiguin ben tovetes.
- Deixarem arrefredar.
- Quan estigui fred, esmicolarem el pollastre i el conill a troçets ben petits.
- Reservar les verdures i l'oli per després fer el sofregit.

Elaboració dels Macarrons:
- Bullim els macarrons amb una olla ben gran plena d'aigua i sal.
- Els colem i deixem arrefredar.
- Mentrestant fem el sofregit amb la ceba i el tomàquet, i també amb les verdures i l'oli del rostit, que haurem reservat.
- Quan estigui ben fet el tomàquet, afegirem el pollastre i el conill.
- Donarem un parell de voltes i afegirem els macarrons, fins que quedi tot ben cuit.
- Opcional: gratinar els macarrons amb formatge.

dimarts, 4 de gener del 2011