divendres, 22 d’octubre del 2010

PASTÍS DE FORMATGE MASCARPONE

La setmana passada va ser l'aniversari de l'avi Josep. Aixi que l'avia em va encomanar el pastís. Com que en volia fer un de diferent a tots els que he fet fins ara, m'he decidit per aquest pastis de formatge mascarpone, que tant ens agrada.
Moltes felicitats avi!!!

Ingredients:
- 2 tarrines de formatge mascarpone de 250 gr. c/u
- 250 gr. nata sense montar
- 3 ous
- 1 yogur de llimona
- 150 gr. de sucre
- 3 cullerades soperes de farina
- ralladura de 1 llimona
- 90 gr. de mantega
- 1 paquet de galetes (200 gr.)
- Per decorar: melmelada d'aranyons (al gust)


Elaboració:
- En primer lloc, molem les galetes fins que quedi una farina. Les barrejem amb la mantega fosa.
- Amb aquesta pasat, forrarem el fons del motllo desmontable de 35 cm de diàmetre. I deixarem que es solidifiqui a la nevera.
- Mentre farem la barreja. Posarem en un bol gran el formatge, la nata, el sucre, els ous sencers, el yogur, la farina i la ralladura de la llimona.
- Ho batem tot amb la batidora fins que quedi molt cremós (com unes natilles).
- Ho posarem sobre la base de galetes i ho posarem al forn durant aproximadament 40 min a 170-180º (depenent de cada forn).
- Retirar del forn quan la part superior estigui dauradeta.
- Deixar refredar i acompanyar, si es vol, d'alguna mermelada. Jo en aquest cas l'he acompanyat de mermelada d'aranyons.

2 comentaris:

  1. felicitats a l´avi Josep!!!
    El pastel se ve delicioso.
    Saludos.

    ResponElimina
  2. Quina gràcia, nosaltres també tenim un avi josep!!!
    El pastís segur que estava boníssim, amb mascarpone, m'encanta....

    ResponElimina