diumenge, 6 de març del 2011

ARRÓS CALDÓS DE GAMBES, ESCAMARLANS I SÈPIA

Porto un temps incordiant a la family amb el Restaurant Hispània. Com que a mi el que m'agrada és la cuina tradicional, m'encantaria anar-hi un dia...però ja sé que pica una miqueta, així que haurem de trobar una ocasió especial per anar-hi...ja m'ho pensaré!!!

L'altre dia vaig estar donant una volta per la seva web, i tenen un índex de receptes, que han fet al programa Cuines de Tv3. Així que hi vaig fer un cop d'ull...i em vaig trobar amb un Guisat de Llamàntol, espardenyes i gambes per caure de cul. Al veure la recepta, la cuinera et va donant unes indicacions per fer el plat més econòmic, i com que tenía tots els ingredients al congelador, m'he animat.
La veritat és que el meu marit i jo ens hem quedat sense paraules de l'arrós tan bo que ens hem menjat avui!! Us animo a que el tasteu perque a més, és molt fàcil de fer.


Ingredients (4 persones):
- 16 Gambes de platja (4 per persona)
- 12 Escamarlans (3 per persona)
- 2 Sèpies blanques
- 1 ceba gran
- un got de cognac
- Pimenton dolç
- Pebre molt
- Arrós (1 grapat per persona+1 de regal)

Elaboració:
- Fregim la sèpia, previament enfarinada amb força oli.
- L'apartem i en el mateix oli, fem un bon sofregit amb la ceba. La ceba millor que estigui com un puré per facilitar després la feina.
- Mentre, pelem les gambes i els escamarlans en cru. Reservem tots els caps i potes en un plat, i en un altre plat, els cossos.
- Quan la seva estigui ceba rosseta, afegirem totes les closques de les gambes i escamarlans. Ho sofregirem una mica.
- Li tirarem el got de cognac i deixarem reduir una mica.
- Quan estigui tot ben barrejat, hi afegirem aigua (2 gots per persona), i ho deixarem bullir durant 30 minuts.
- Quan hagi passat el temps, colarem el caldo aixafant tots els caps i closques, perque treguin la substància, per un colador xino.
- Posarem el caldo a bullir, i quan arrenqui el bull, afegirem 1 grapat d'arrós per persona, i un de regal.
- Afegirem tots els cossos del peix i la sèpia, i ho deixarem a foc mig durant 15 minuts.
- Quan hagi passat el temps, el pararem i deixarem que covi mentre fem el pica pica.
* És important tirar l'arrós i el peix a última hora, perque no es vegui tot el suc.

7 comentaris:

  1. Vaja arrosset que us heu fet avui per dinar, eh? Buah, té una pinta...
    A casa ens agraden molt els arrossets caldosos. Jo crec que n'hem fet de mil formes diferents. T'ha quedat de luxe, Emma!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Ens encanta l'arròs caldós.M'apunto la recepta!!
    T'ha sortit genial!
    Emma

    ResponElimina
  3. M'agrada molt l'arròs caldós perquè s'hi pot sucar pa. Ummmmm!
    Veig que hi has posat conyac. Interessant, a l'arròs no ho havia vist mai

    ResponElimina
  4. I es fa amb aigua?? si que fa bona pinta, si...

    ResponElimina
  5. Hola Guapa tu

    m´encanta aquest tipus d´arròs, i aquest te molt bona pinta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Ais, a nosaltres qualsevol tipus d'arròs ens torna bojos! Però així caldoset i amb gambes és dels que més ens agrada!! Si és recepta de l'Hispania no pot fallar de cap de les maneres!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Res com un arròs per un dinar de diumenge! Provaré la recepta!

    ResponElimina