dissabte, 26 de març de 2011

TERRINA DE PEUS DE PORC AMB BACALLÀ I MUSELINA D'ALLS

Aquest recepta fa temps que la vaig fer. La vaig veure al programa Cuines de TV3 i ja feia temps que la tenia donant voltes per la cuina. Ens va encantar la combinació de gustos, pero realment t'ho pots menjar com a plat únic, perque no vegis com atipa.
Que vagi de gust!


Ingredients (4 persones):
- Peus de porc bullits (1/2 per persona)
- 4 pebrots verds
- 3 cebes grans
- 3 lloms de bacallà
- 1 ou
- oli d'oliva suau
- 4 grans d'all

Elaboració:
- Escalfem aigua en una olla i salem l'aigua una mica.
- Quan bulli, hi posem els peus de porc un 5-10 minuts.
- Després els colem i deixem arrefredar una mica, fins que hi podem posar els dits.
- Desosarem els peus de porc i apartarem en una safata tota la gelatina dels peus.
- Quan ja ho tinguem tot, ho tallarem a troçets petits, perque després no ens costi de menjar.
- Mentre, confitarem els grans d'all en una pot petit, i en una cassola petita, confitarem el bacallà amb força oli. Sobretot l'oli no ha d'arribar a bullir.
- En una paella, sofregim els pebrots tallats a tires.
- I en una altra paella, la ceba.
- En una altra paella, s'han de sofregir els peus amb una mica d'oli i salpebrar-los.
- Començarem el muntatge:
* Primer posarem els peus a sota.
* Després el pebrot.
* Després la ceba.
* Lo últim, el bacallà a làmines.
- Per últim, hem de fer una muselina d'alls: agafem els alls confitats i els posem en un recipient per la batedora, un ou, i bastant oli d'oliva suau. Posem la batedora fins el final i batem sense mourse fins que ha absorvit casi tot l'oli. Després suaument movem amunt i avall fins que ens queda com una maionesa. Afegim un bon raig de crema de llet.
- Afegim per sobre la muselina d'alls i ho posem al forn.
- Primer ho escalfem una mica i deprés ho posem a gratinar.
- Servir ben calent.

5 comentaris:

  1. Un plat úunic ben complert i gustós. fes-nos lloc que venim a dinar!!

    ResponElimina
  2. Emma, m'ha agradat molt! Aquest programa del cuines no el vaig veure, però gracies a tu, ara en tinc la recepta jejej (ja sé que està a internet, però es diferent :)) Mai l'he tastat, però crec que el contrast de peu de porc amb bacallà pot estar molt bó :)

    Un petó!

    ResponElimina
  3. Me l'apunto.Has posat en plat els dos ingredients preferits d'en Xavi, els peus de porc i el bacallà.Ha d'estar boníssim!
    Emma

    ResponElimina
  4. Hola Emma, t´he trobat mitjançant gastropuntcat.
    He estat fent el xafarder per el teu blog i m´ha encantat! M´hi quedo.
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  5. Una combinació que s'haurà de provar. Gràcies per la recepta. Els dos ingredients són molt bons

    ResponElimina